Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2017 19:20 - Геномът на Българите
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 12341 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 14.06.2017 10:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Напоследък е модерно да се говори за генетика – и има защо: генетиката е бързо развиващ се отрасъл от науката, който освен всичко друго се ползва и със специалното внимание на политиците по света.

Самият Бил Клинтън казва през 2002 г., че те (американското правителство) вече знаели как Бог е създал човека!?

А Обама включи в своята задължителна за всички американци Здравна програма  „Грижата на Обама“ задължителни генетични изследвания за всички бебета – неродени и родени и бременните жени. В момента в САЩ  тече 3-годишна подготовка на общественото мнение за въвеждане на задължителни генетични изследвания за всички американци! Интересното е, че Тръмп, който се обявяваше твърдо срещу „Грижата на Обама“, не отмени тази здравна програма единствено в частта й Генетични изследвания.

У нас също вече 35 години всички бебета са изследвани за 3 генетични болести, като това се случва дори и без родителите да са информирани по някакъв начин!

Какво е толкова специалното на човешката генетика, че всички претендиращи за световна власт политици отделят огромни бюджети за складиране на генетична информация за хората.

А в бедна и уж незначителна България Първата генетична лаборатория е открита още през 1952 год.. И това, при положение, че самата ДНК е открита едва 1950 год. от двама американски учени Уотсън и Крик.

Човешката ДНК молекула се нарича ядрен  Геном и се изучава от Геномиката. Самият човешки геном е открит през 2002 год. - image
Този геном съдържа огромно количество информация, а 7000 са генетичните болести, определени днес от учените. За здравето на хората обаче влияят в голяма степен геномите на заобикалящите ги микроби, растения, животни и така нат. Науката нарича тези въздействащи геноми микробиуми. С микробиумите в голяма степен съжителстваме и те могат да се намират и в нашето тяло и неговите органи.

Тук трябва да отбележим, че гените на 99,99 % от хората по земята са едни и същи и т не могат да бъдат променяни или да им се влияе по какъвто и да е било начин. Генетиката е науката, която се занимава с изучаване на гените.

За разлика от генетиката, ДНК генеалогията се занимава с извън-генните пространства, защото именно тези пространства съдържат историята на промените в генома. Гените в генома са по-малко от 2%, докато останалите 98% са извън-генните пространства, в които се проявяват промените и мутациите. Генеалозите проследяват тези мутации в историята и по този начин могат да получат генетични данни за придвижването на хората по света.

Така например, по констатирането на определена мутация на 7800 години , проявила са в земите на днешните България, Косово и Румъния, но същевременно с това засечена и при половината от населението на Англия днес, може да се направи извода, че древните Балканци преди хилядолетия още са заселвали Английския полуостров.

Разбира се, генетиката е на едно от последните места по значимост при определянето на човешката история – преди нея се нареждат археологията и артефактите й, културното наследство, езика.

А у нас са намерени най-древните артефакти – човешки следи в пещерата Козарника / Живена дупка на 1800 000 години, а тази година се намериха и други подобни находки в пещерата – рибена кост със следи от рисунки и човешки зъб от доисторическата епоха на палеолита (могат да бъдат видени в Археологическия музей в София). Подобни находки не са намирани никъде по света с такава историческа давност.

Древното мегалитно строителство на Английския полуостров също води началото си от българсите земи: за пример Стоунхендж или наричан още Орото (хорото) на Гигантите е един по-съвременен вариант на най-древните български кромлехи по нашите земи. Тези кромлехи са първите Древнобългарски храмове / астрологични обсерватории на Слънцето и звездите.

Към находките трябва да прибавим и фактът, че английският език е възникнал въз основа на българския най-древен  човешки език и основнитему думи и топоними съдържат български корени. - http://aliya.blog.bg/history/2015/10/22/drevnobylgarskata-pismenost-pyrvata-choveshka-pismenost-i-na.1401464

● Изследвани са различията в Y-хромозомите на 808 български мъже;

● В генофонда на българите преобладават характерни за европейците хаплогрупи;

● 40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и  I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия  след овладяването на земеделието;

● За българите са характерни  автохтонни, почти ендемични, редки и уникални”генни комбинации (Българският ген?)

● Противно на широко разпространените и лишени от всякакво основание (антибългарски) тези, че българите са „смесен народ” и „който не е минал оттук, той не е оставил гените си”, резултатите от това изследване убедително показват, че българският народ е изключително хомогенен в генетичен план.

Изследователите, занимаващи се с истинската българска история, отдавна твърдят това на базата на консерватизма и устойчивостта на българския език, на духовната и материална култура на народа ни. Един „смесен” народ не би могъл да съхрани език и обичаи в продължение на толкова хилядолетия. За това е нужна чиста кръв, която дедите ни са пазили ревностно. Днес вече имаме научното потвърждение на тези изводи и отровната заблуда, че българите са мелези, поема по пътя към небитието.
Карта с разпространението  на хаплогрупа I-M423

„Изключвайки босненските хървати и македонските гърци, за които стандартната грешка е твърде голяма, най-старите образци на E-V13 на Балканите, датиращи от времето на мезолита, се срещат в проби от ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ (9.3±3 хиляди г.) Тази стойност, която се припокрива с тази, регистрирана в Турция (10.6±3 хиляди г.), показва, че E-V13 ВЕЧЕ Е БИЛА НАЛИЦЕ (ОСВЕН АКО НЕ Е ВЪЗНИКНАЛА) ПРЕЗ МЕЗОЛИТА В ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ, ОТКЪДЕТО Е ПРЕТЪР­ПЯЛА ЕКСПАНЗИЯ ЗАЕДНО С ПРЕХОДА КЪМ ЗЕМЕДЕЛИЕ.”

"International Journal of Legal Medecine"

 

Тази Древнобългарска мутация днес се среща в 1/5 от българското мъжко население.  Но тук не са включени българките. А женската Х-хромозома е изключително устойчива на външни влияния и мутации. Жените имат  оригинална и слабо променяна Митохондриална ДНК!  Тази ДНК се предава изключително по женска линия – от майка на децата й.  И като се има предвид, че жените са водили в исторически план по-уседнал живот и са оставали повече на родна земя, то тогава не бива да ни учудва фактът, че по Митохондриална ДНК всички хора в Европа, а и не само, са роднини. 4000 до 5000 години са необходими, за да се прояви една мутация на Митохондриалната ДНК. Тези, които науката нарича Денисовци и Неандерталци са всъщност снажните великани Древните българи, първите човеци на земята. Те са се зародили в пещерите на Северозападния Балкан преди 250 000 години - според последните научни изследвания всички хора водим началото си от двойката на Адам и Ева от този предисторически период.
Първите хора са били бели, руси и синеоки.

Ето защо, не бива да ни учудва фактът, че Обама по показатели на Митохондриалната ДНК 100% води началото си от расата на белите хора, населявали в древността Източна Европа, Северното Черноморие и Кавказ. Това е всъщност още едно доказателство, че белите и снажните  Древни българи са първите човеци на земята, а не африканските маймуноподобни по твърдението на нашата и световната официозна наука. Не само Обама е син на майка си, но и до днес по Древнобългарски обичай синовете са наричани на майките си в Северозападна България, където се намират най-древните човешки поселения. - http://aliya.blog.bg/history/2016/11/23/maimunskata-istoriia-v-uchebnicite-za-5ti-klas.1492135

Именно поради силната си наследственост на оригиналните показатели на Митохондриалната ДНК , Българите са народът с най-малко генетични мутации и болести! Основните генетични болести, които при останалото човечество се проявяват с честота 1:10000, при нас се проявяват с честота едва 1:35000! Някои български учени се опитват да обяснят това с факта, че народът ни е бил на кръстопът и постоянно някой си е оставял примесът.  Следвайки тяхната логика, би трябвало пиратските и робовладелческите западни държави, които се радват на най-много смесване и примеси, да имат и те най-здравото население – за съжаление не е така. Само допреди 50 години Българите бяха давани за пример като най-дълголетният народ! Днес, когато се радваме на много повече примеси (политически, финансови...) – и бежански, и европейски, сме вече на последно място в света по дълголетие на населението! - http://aliya.blog.bg/politika/2015/04/25/za-kojata-na-bylgarite.1356715

Разбира се, причините за това печално първенство отзад напред се коренят в икономическия и политически геноцид срещу народа ни и това е очевидно за всички.

За разлика от жените, мъжете са били в по-голяма степен пътешественици, бойци, ловци и така нататък и по-често са напускали родната земя. Ето защо У-хромозомата е обект на по-чести мутации и води до повече, но по-второстепенни различия между хората.

При изследвания на У-хромозомата се оказва, че българите, румънците, унгарците, гърците и българските турци са близки роднини. Близо до тях са и италианците от Централна Италия. Така наречените славяни не са хомогенна група и се делят на 3 подгрупи– Европейска, Централна Европейско-Азиатска и Източно Азиатска. Славяните са също в родствени връзки с нас, макар и по-далечни. - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/23/proizhod-na-nazvanieto-slaviani.1267418

 Интересно е да отбележим, че от 3 години вече в Русия се изпълнява проект по изучаването на генома на руските народи, включително и българите в Русия (татари, чуваши и др.), както и проект по изучаване генома на Балканите. Показателно е, че в Балканския проект България не е включена за изследване!!! Истината е, че много велики сили се страхуват да обявяват Българския геном в изследвания – той е оригиналът на подопечните им народи, но това рано или късно ще се наложи да бъде съобщено. Запалена лампа под кош не седи, казва Исус. - http://aliya.blog.bg/history/2014/10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906

Факт е обаче, че в световен план се предприемат бързи мерки за осигуряване на обществено финансираане от държавния бюджет, което да осигури задължителните превантивни генетични изследвания или така наречения биохимичен скрининг. На Запад това все повече е приложено. Тези генетични изследвания се правят и у нас в частни и държавни специализирани лаборатории. Все повече млади майки, наплашени от медийната пропаганда, се съгласяват на оперативните манипулации за извършване на генетични изследвания, които не винаги са безобидни и освен това са скъпоструващи.  – image

 От няколко години под натиск от Европейския съюз група доктори и генетици у нас са финансирани за лобиране пред власт и медии Генетичните изследвания да станат задължителни и у нас, особено за бременни жени и бебета. Подобен натиск най-малкото буди недоумение, като се има предвид, че едва 5% от хората са носители на генетична болест. А вероятността тази болест изобщо да се прояви е още по-малка. И въпреки това световното правителство в сянка налага все повече и повече генетичния мониторинг и контрол, и то над неродени деца, като се опитва да го направи задължителен за всички. – image

Мотивът им е, че лечението на вече проявилите се генетични заболявания е много скъпо. А в същото време се налагат повсевместни и задължителни за всички генетически изследвания тогава, когато такива би могло да се правят само на хората в риск и то при тяхно желание. Генетиката все повече се превръща във фашистката евгеника от 20 век, която отказваше на жени правото да раждат само по етнически или политически признак!

Днес българските майчета, и без това наплашени да раждат децата си поради тежките икономически условия, са подложени и на още един стрес – стресът наречен биохимичен скрининг. Чрез него се цели контролирането и ограничаването  на раждаемостта в България, която и без това е в нечувана демографска криза. За да не дават пари за лечение на болни деца, не само че измислиха благовиден предлог като пренаталните генетични изследвания, но и не толкова благовидния контрол като ефтаназията / умъртвяването на болни деца. Това вече е факт в сърцето на ЕС – Белгия, страната, приютила институциите на ЕС. - http://aliya.blog.bg/novini/2014/02/14/evropeiski-zdravni-osigurovki-za-eftanaziia-na-deca.1238886

Отварянето на кутията на Пандора от световните генетици вече е извършено: частните генетични лаборатории на корпорациите държат цялата информация за човешкия геном по региони, което им позволява не само да определят необезпокоени цените на лекарствата за очакваните от тях заболявания, но и да приготвят именно тези „лекове“, които например впръскани с аерозоли в химическите следи на военните самолети биха заличили или поне поболели даден етнос или народ, неудобен за Световното задкулисие. И не е ли именно това случаят с топенето на българите и стремителното им преминаване от първо на последно място в световната класация по дълголетие?

От друга страна, и световната задкулисна търговия с човешки органи също се ползва от генететичните изследвания като пуска пипалата си в районите с оригинални и устойчиви човешки гени. - http://aliya.blog.bg/drugi/2012/07/02/operaciia-quot-kasapite-quot-koga.975037

В свят, в който и науката, и учените мерят само с пари, парите станаха аршина, с който се мери нероденият човешки живот – ако има вероятност да си генетично предразположен към заболяване, смъртната ти присъда е издадена. За да спестиш пари...

Ами и ако нашите родители разсъждаваха по този начин преди!?... колко от нас щяха да се родят, наплашени от генетичен  апокалипсис!?

... Имало някога един млад мъж, почти дете. Родил се безформен преди хилядолетия в Древна Индия. Тялото му било толкова грозно, увито на 8 места, че го нарекли Аштавакра. Този млад мъж бил толкова мъдър, духовно просветлен, че един ден дори кралят го извикал да остане с него в двореца и да му дава съвети. От тези съвети на Аштавакра черпим Божествена мъдрост и до днес в неговата Аштавакра Гита.

- „Ти не се състоиш от елементите – земя, вода, огън и дори етер. За да се освободиш, познай себе си като съставен от съзнание, свидетелят на тези елементи.

.... Понеже мислиш, че ти си тялото,
ти за дълго беше привързан.
Познай се като чисто осъзнаване.
С това познание като с меч
разсечи веригите си и бъди щастлив!
Защото ти вече си свободен,

Без действие или понесен,

Блестящ и светъл.”

А какво ли би станало, ако майка му беше послушала съвета на генетика и не го беше родила?!

Познавам чудесни майки, самоотвержени и любящи жени, които отглеждат генетично болните си деца с толкова много всеотдайност, на която и здрави деца биха завидели.

Човешката душа, за да израсте има нужда само от едно – от Любов. Дори и тялото да е болно, безформено, обречено, Душата е там и никой, дори и най-голямото медицинско светило, дори и най-мощната финансова или държавна институция няма право да посяга над Човешката душа като й отнема правото да се роди – под никакъв предлог!!!




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015992
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031